studio management

Mini shoots boekingssysteem

Zoek jij ook een handig boekingssysteem voor jouw (mini) shoots? Zoek niet verder!

Wij van Studio Management hebben hier de perfecte oplossing voor! Je kan bij ons heel makkelijk in je online agenda een “datumprikker/ datumplanner” aanzetten.

Je selecteert dus de dag waarop je de shoots boekbaar zijn en het precieze tijdsblok. Je kan zelfs tijdsblokken van 1 minuut meegeven (Super handig voor schoolfotografen bijvoorbeeld)

Zo had ik laatst zelf een baby mini shoot dag georganiseerd waar ik 5 shoots van 20 minuten had ingepland via ons boeking systeem en daarbij ook een boekingsformulier had gekoppeld aan deze shoots.

Zo kon je dus via mijn website een tijdframe kiezen die nog vrij was (wat al geboekt is gaat direct doorgestreept worden). Nadat ze een tijdframe hadden gekozen kwamen ze op mijn minishoot boekingsformulier waar ze al hun gegevens konden achterlaten. Ik had via het systeem ook aangevinkt dat ze direct online via iDEAL moesten betalen bij het verzenden van het boekingsformulier. Dit werkt echt super handig!

Hierdoor kwamen ze automatisch op de veilige iDEAL betaal pagina van Mollie zodra ze mijn boekingsformulier hadden ingevuld. De shoots werden direct ingeboekt & betaald.

Hoe fijn is dat! geen gedoe meer met mailtjes beantwoorden van mensen die allemaal op hetzelfde tijdsblok willen inschrijven, studio management helpt jou hierbij!

Je krijgt ook netjes een notificatie op je telefoon dat je een betaling binnen hebt en je hebt gelijk overzicht welke tijdblokken al volgeboekt zijn.

Het enige kleine minpunt vond ik dat Mollie (het betaalsysteem waardoor de ideal betalingen gelijk geregeld worden) standaard 15 minuten uitchecktijd geeft als iemand op de betaalpagina is. Hierdoor staat dan dat specifieke tijdframe op “geboekt” voor 15 minuten. Stel dat iemand dan niet de betaling afmaakt binnen 15 minuten komt dit plekje automatisch weer vrij en is weer boekbaar voor anderen.

Het is daarom handig om duidelijk op je boekingsformulier aan te geven dat er direct betaald moet worden bij het boeken van je shoot/verzenden van het formulier. Zo voorkom je mogelijk dat iemand je boekingsformulier invult, verzend en toch niet gaat betalen.

Het is eventueel ook handig om erbij te zetten dat het systeem 15 minuten je plek reserveert bij het boeken van de shoot. Betaal je niet binnen die 15 minuten dat geeft het systeem automatisch de geboekte plek weer vrij. Hier kunnen wij helaas niks aan doen, zo is dat geregeld bij Mollie.

Zeker als je echt de minishoots gaat lanceren en er meerdere mensen tegelijk enthousiast op je website zitten om een felbegeerd plekje te bemachtigen van jouw shoots/ workshops/ event, is deze info geven op voorhand zeer handig. Zo blijven jouw klanten nog even 15 minuten langer hangen in de hoop dat er nog een plekje vrij gaat komen die zij weer kunnen boeken. 🙂

Zit je snel al helemaal vol, dan is er binnen enkele handelingen weer een nieuw item door jou aangemaakt om weer online te zetten voor jouw klanten!

Ik vind dit persoonlijk echt een super handige aanvulling in Studio Management 🙂

En dat naast AL die andere handige functies die er al in zitten 😀

Wil jij ook jouw fotografie onderneming makkelijker runnen?

Meld je hier aan voor de 30 dagen gratis trial

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer