studio management

Klantportaal voor fotografen

Als professionele fotograaf is het van belang om je klanten op een efficiënte en georganiseerde manier te beheren. Het is daarbij ook heel fijn dat jouw klant ook een eigen klantportaal krijgt..

Een klantportaal is een beveiligde webpagina waar klanten van fotografen kunnen inloggen en hun shoots kunnen inzien.

In dit klantportaal zien ze uiteraard het logo van jou als fotograaf en kunnen ze hun informatie met jou delen. Zo is het gelijk overzichtelijk wanneer de afspraak is, welk formulier is ingevuld & kan je alles zien over de shoots en makkelijk de (deel) factuur via iDEAL laten betalen.

Het klantportaal werkt ook heel handig als je shoot klaar is. Je stuurt je klant door naar hun beveiligde klantportaal. Daar kunnen ze kijken naar de slideshow, de gallery met hun mooie beelden. Ze kunnen via hartjes een voorkeur geven voor digitale & zelfs hun downloads binnen halen. Het is zelfs mogelijk om een shop in te richten in je klantpotaal voor jouw klant. Zo kan jouw klant makkelijk na zien van de shoot upgraden naar bijv een canvas of extra afdrukken.

Het mooie hiervan is dat jij als fotograaf bepaalt wat jouw klant te zien krijgt in hun klantportaal. Je kan heel makkelijk de losse onderdelen uitvinken waardoor jij altijd “in controle” bent met wat jouw klant ziet in zijn klantportaal.

In ons klantportaal is het ook mogelijk om het album te laten zien die je gemaakt hebt voor je klanten. Jouw klanten kunnen makkelijk feedback bij de spreads zetten, zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te mailen. Je klant kan dus feedback geven & het album goedkeuren. Hier krijg jij dan als fotograaf vanzelf een notificatiemail van. Handig!

Het klantportaal biedt een plek waar klanten makkelijk hun afspraken kunnen inzien, facturen kunnen betalen, hun foto’s kunnen bekijken/downloaden en hun gegevens bij kunnen werken. Het is ook een handige manier voor fotografen om al hun klantinformatie op één plek te beheren. Overzicht & controle 🙂

Het gebruik van een klantportaal kan je helpen om je klanten beter te bedienen en je bedrijf efficiënter te laten draaien. Door je klanten een plek te geven waar ze hun boekingen en andere informatie kunnen beheren, geef je een professionele uitstraling af richting je klanten.

Studio Management is een CRM systeem dat “out of the box” een klantportaal aanbiedt. Zo kan je voor elke klant afzonderlijk met een paar klikken hun klantportaal beschikbaar maken. Jij betaalt dus als fotograaf wat jouw klant wel of niet in zijn klantportaal kan zien.,

You are in controle 🙂

Wil jij ook kijken hoe Studio Management jou kan helpen?

Vraag HIER de 30 dagen gratis trial aan 🙂

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer