Studio Management (3)

Facturen via iDEAL laten betalen

Hoe kan ik facturen laten betalen via iDEAL?

Als fotograaf/ondernemer is het uiteraard van groot belang dat jouw facturen makkelijk en  snel betaald kunnen worden. Hoe eenvoudiger dit betaalproces is ingericht, hoe sneller klanten geneigd zijn om direct bij ontvangst te betalen. 

Een linkje in je factuur naar een veilige betaalpagina is hierbij van groot belang. Wij van Studio Management zijn partner van Mollie. Hiermee kan je heel snel en eenvoudig wereldwijd betalingen laten verzorgen Via iDEAL, Bancontact en allerlei andere betaalsystemen zoals PayPal en VISA.

Hoe werk dit?

Als je een account hebt bij Studio Management kan je dus ook je offertes en facturen opmaken in ons systeem. Om de mogelijkheid te hebben om jouw klant direct online te laten betalen, dien je een account aan te vragen bij Mollie. Je vraagt een gratis account aan (dit duurt altijd even voordat het word goedgekeurd) en je kan na goedkeuring direct aan de slag. Het is voor Mollie belangrijk dat je een zakelijke rekening hebt en een geldige KVK. Kijk anders even op hun site voor alle recente voorwaarden. Zodra je bent goedgekeurd krijg je een key code en met deze code kan jij jouw Studio Management account koppelen met jouw Mollie account. Heel simpel!

Hierna vink je aan in ons systeem dat je online betalingen gaat accepteren en klaar is kees.

Zo staat vanaf dat moment direct het betaal linkje in de factuur als je dit hebt aangevinkt. Studio management houdt ook perfect bij of de factuur betaald is en je krijg hier een notificatie van zowel van Mollie als van Studio Management.  Je hoeft dus nooit meer je factuur handmatig te controleren en op betaald te zetten.

Van elke betaling die via Mollie gaat, betaal jij Mollie momenteel 0.29 cent per iDEAL transactie. Je kan bij Mollie instellen dat je dagelijks, per week of per maand uitbetaald gaat worden.

Wij van Studio Management blijven dus geheel buiten deze betalingen, Mollie incasseert en betaalt dit weer netjes uit op jouw bankrekening.

Wat ook heel handig is, is dat het mogelijk is om deelbetalingen in te stellen in Studio Management. Zo kan je jouw aanbetaling van bijv 99 euro al laten betalen van de totaal factuur van bijvoorbeeld 399 euro. In ons systeem zie je dan dat er 99 euro is betaald en de rest van 299 nog open staat. Je kan zelf je termijnen aangeven. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je meer zekerheid wilt dat klanten ook daadwerkelijk komen en/of juist tegemoet wilt komen in het gespreid betalen van jouw opdracht.

Bij onze facturen kan je ook verschillende BTW tarieven meegeven & kortingen

In de toekomst gaat het ook mogelijk zijn om automatische incasso’s in te stellen in Studio Management. Dit is super handig voor ondernemers die maandelijkse termijnen moeten innen bij hun klanten. 

Alles om jullie leven makkelijker te maken 🙂

Wil jij Studio Management ook 30 dagen gratis proberen?

Meld je HIER aan voor de gratis trial.

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer