studio management

Snel je logo in je afbeelding zetten?

Als fotograaf kan je ervoor kiezen om je werk online te voorzien van je eigen logo.

De voordelen hiervan zijn dat iedereen weet dat het jouw werk is. Het kan een strategisch onderdeel van jouw marketing strategie zijn om goed online zichtbaar te zijn voor nieuwe klanten. Potentiële klanten kunnen vanuit jouw logo makkelijker achterhalen wie je bent en even googelen naar je website.

Het geeft ook gelijk aan dat die foto van jou is en dat een ander deze foto niet zomaar mag gebruiken als eigen werk of voor commerciële doeleinden voor op hun website. Het heeft dus zeker voordelen om je logo op je bestanden te zetten.

Ik persoonlijk lever zelf altijd mijn eigen bestanden aan op hoge resolutie zonder mijn logo en tegelijk ook dezelfde bestanden verkleind voor web met logo. Ik geef bij klanten en modellen aan dat alleen die met logo online gebruikt mogen worden. De meeste houden zich hier ook netjes aan.

Hoe kan je zo snel je logo op de foto zetten?

Vroeger gebruikte ik lightroom of photoshop om alles tegelijk te exporteren met mijn logo. Ze komen dan in batch allemaal met het logo op dezelfde plek die je hebt aangeven (bijv midden, linksonder) Het grote nadeel hiervan is dat je dan behoorlijk vast zit aan 1 plek.

Ik zelf houd ervan om bij elke foto mijn logo op een hele andere plek te zetten. Wat net goed uitkomt. Zo kan ik beter kijken naar de compositie en waar mijn logo het beste uitkomt.

De ene keer doe ik mijn logo ook iets groter of iets kleiner. Deze vrijheid vind ik zelf super belangrijk. Ik gebruik hiervoor Studio Management. Met een simpele klik sleep je hem daarna precies op de plek waar je hem hebben wilt (of laat ze allemaal op 1 plek staan).

Het werkt super makkelijk en is echt een life saver!

Je kan ook heel makkelijk de pixels doorgeven (Bijv 2500 px breed voor op je website) en je hele gallery wordt met 1 klik gedownload in de door jou aangegeven resolutie. Uiteraard kan je ook gewoon de hoge resolutie bestanden met logo voorzien. Handig voor als je ergens je werk in een publieke ruimte mag exposeren.

Naast dat Studio Management dus heel simpel en snel jouw logo op je foto’s kan zetten, is het ook mogelijk om een watermerk door je gallery foto’s heen te zetten. Je kan hierbij de grootte en helderheid aanpassen zodat jouw klanten hun digitale keuze makkelijk kunnen maken. Zo maak je het lastiger om je bestanden te stelen en kunnen ze toch de afbeelding goed beoordelen.

Yep.

Bij Studio Management denken wij mee met onze leden.

Alles om ervoor te zorgen dat jij snel en efficiënt kan werken

Wil jij dit ook proberen?

Schrijf je HIER in voor de 30 dagen gratis trial om te kijken hoe snel je met Studio Management de logo’s in je bestanden zet 🙂

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer