studio management

Slideshow: Je werk verkopen als fotograaf zonder sales praatjes

Een slideshow is DE manier om je klanten een prachtige beleving te geven van het resultaat van hun shoot. 

Een slideshow kan je klant tot diepe ontroering brengen en is mede hierdoor een enorm geliefde manier om het verkoopproces op een hele natuurlijke manier meer impact te geven.

Moet je voorstellen: Je hebt een bruiloft gefotografeerd, een geboorte, een newbornshoot of gezinsshoot waar al je geliefdes opstaan. Als klant verheug je vaak enorm op deze oplevering. 

En dan is het natuurlijk aan jou, de fotograaf, om deze beleving extra speciaal maken. Als je het proces van klantbeleving optimaal wilt inzetten, kan je er dus voor kiezen om een slideshow te maken voor je klant.

Dat kan heel makkelijk in Studio Management 🙂 

Je kan ons systeem zowel gebruiken als je “In personal sales” doet ,maar ook als je online je verkoop precies wilt vormgeven. Studio Management is meer dan alleen een CRM systeem.

Zo kan je in ons systeem de slideshow aanzetten voor klant. Zo raken je klanten nog enthousiaster door het zien van de slideshow. De keuze voor de juiste muziek bij de slideshow is hierbij van groot belang. 

Uiteraard hangt de keuze van je muziek af van het genre dat je fotografeert. Ik ben zelf dol op instrumentele slow gitaar of piano muziek.

Deze kan je zelf vinden op sites zoals bijv Triple Scoop Music. Je koopt daar een muziek licentie een prachtig nummer en je mag dat nummer dan zelf gebruiken voor je eigen slideshows. Zo heb jij altijd een uniek nummer die jouw merk, jouw shoots en jouw klantbeleving accentueren.

Wil jij liever op zoek gaan naar gratis licentie vrije muziek? Kijk dan eens bij Pixaby. Daar mag je gratis gebruik maken van de muziek onder hun voorwaarden.

Muziek kan uiteraard je slideshow maken of breken.. Dit sales stukje als fotograaf is vaak onderbelicht maar oh zo belangrijk!

Of je dit nu I.P.S .doet (in person sale) of dat je jouw klant online door dit proces wil helpen.

Alle aankopen en beslissingen waar iemand geld gaat uitgeven gaan gepaard met gedachtes. Daarvan is 95% onderbewust en juist door de muziek en de slideshow gaat dat gedeelte enorm geprikkeld worden. En zoals de meeste fotografen wel weten: emotie verkoopt. Connectie verkoopt. Dat fijne gevoel van binnen en ontroering verkoopt.

Dat wil je vasthouden en koesteren. 🙂

Dit maakt dus jouw sales zo makkelijk zonder dat je ooit een verkooppraatje hoeft te houden. Je werk verkoopt zichzelf op deze manier. 🙂 

Hoe fijn is dat!

Wil jij dit ook proberen bij jouw klanten?

Studio Management is het meest veelzijdige CRM systeem die er is. Je kan niet alleen alles overzichtelijk bijhouden, maar ook een een fijne klantbeleving meegeven aan klanten, waardoor je makkelijker kan verkopen zonder daarvoor een sales praatje hoef te houden.

Geef je hier op voor de 30 dagen gratis trial om te kijken hoe Studio Management jou kan ondersteunen bij het runnen van jouw fotografie onderneming.

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer