studio management

Gratis E-book sturen naar potentiële klanten

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen. Iedereen heeft een gratis e-book, magazine, masterclass of ander leuk gratis aanbod om eventuele toekomstige klanten aan te trekken.

Dit “gratis aanbod” zorgt ervoor iedereen die geintresseerd is in jouw werk op een laagdrempelige manier kan kennismaken met jou & jouw aanbod.

Op deze manier bepalen ze of JIJ de aangewezen persoon bent om hen te helpen. Het is dus marketing technisch heel belangrijk dat je uitgaat van SEE -LIKE- TRUST- BUY principe

Potentiële nieuwe klanten moeten jou en je werk eerst zien, (jou leren kennen), en daarna bepalen ze jou en je werk leuk vinden. 🙂

Vervolgens bepalen ze of ze jou voldoende kunnen vertrouwen om ook iets bij jou te willen boeken of kopen.

Zie het een beetje als een kennismakingsronde of sollicitatieronde. Jij krijgt de kans om te laten zien dat ze bij JOU moeten zijn. Hierdoor is het natuurlijk belangrijk dat jij dit gratis aanbod aantrekkelijk maakt & op een makkelijke manier beschikbaar maakt voor jouw toekomstige klant.

Klinkt heel leuk, maar hoe doe je dat?

Het is dan uiteraard de bedoeling dat iemand zich kan registreren op jouw huidige website om jouw gratis aanbod te kunnen zien of downloaden. Hiervoor kan je dus op twee manieren een digitaal formulier aanmaken bij Studio Management.

  1. maak een nieuwe digitaal formulier aan met naam en mail adres en checkbox. Dit formulier link je vervolgens aan de “klik hier om te registreren” button op je website pagina en je komt automatisch op jouw inschrijfformulier.
  2. Je kan ook een formulier “embedden in je site en dan zie je gelijk een blok met de naam , mailadres en checkbox met de door jouw opgegeven tekst op je website verschijnen”

Zodra ze jouw formulier hebben ingevuld kan je instellen dat ze netjes “bedankt voor je registratie” zien OF kan je echt een eigen bedankpagina als url koppelen aan jouw formulier (met eventueel leuk aanbod er weer op) Handig!

Vervolgens komt die persoon binnen in jouw Studio Management Systeem als Lead of als Contact (kan je zelf instellen) en dan kan je dus direct een workflow koppelen met de mail met jouw gratis product erin. Je kan heel makkelijk je E-book uploaden (of zelfs video) in Studio Mangement en als bijlage in de mail toevoegen

Indien je zou willen kan je ook een simpele workflow met emailfunnel op zetten door een aantal emailtjes automatisch op zelf gekozen tijdstip via het systeem te laten verzenden naar deze persoon.

Dit is uiteraard alleen toegestaan als de geregistererde hiervoor toestemming heeft gegeven bij regsitatie.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ook mijn blog over “nieuwsbrieven ” en emailfunnels”

Ben jij enthousiast geworen om te kijken waar Studio Management voor jouw onderneming kant betekenen?

Zoals je ziet is Studio Management is er ook voor marketing doeleinden.

Wij zijn niet zomaar een CRM, wij zijn een CRM PLUS 🙂

Alles om jou naar een hoger level te tillen!

Welkom bij Studio Management

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer