27

Wat is een CRM systeem

CRM staat voor Customer Relationship Management. Tegenwoordig is het digitale wereld niet meer weg te denken voor klein en grote bedrijven. Om alles aspecten van jouw onderneming onder controle te kunnen houden kan je hiervoor het beste een CRM systeem gebruiken.

Contacten beheer

Met een CRM systeem kan je in een overzicht al je klanten/contacten relaties inzien. Hierdoor weet je wie je klanten zijn en met de bijbehorende extra informaties van je klanten. Je kan in het contact beheer gedeelte de notities aanmaken per contact, zien wanneer je wat moet doen en zien wanneer je bepaalde afspraken met desbetreffende contacten hebt.

Agenda beheer

Met een agenda beheer in je CRM zorgt ervoor dat je precies weet welke afspraken je hebt met wie en wanneer. Doordat de CRM ook de contactgegevens van je klanten bezit kan de afspraken worden gekoppeld aan deze contacten. Hiermee heb je volledige overzicht betreft je agenda afspraken.

E-mails snel versturen en ontvangen

Met een email mogelijkheid in het CRM maakt het je nog makkelijker om direct met je klanten te communiceren. Een mail onderdeel in je CRM kan nog wat extra geven dan je reguliere mail programma’s zoals: emailtemplates in combinatie met personaliseren dmv. tokens. Zo kan je bijvoorbeeld een kennismakingsmail template aanmaken zodat je niet dezelfde hoef te typen en met de tokens kan je deze personaliseren. De namen van je klanten worden bijvoorbeeld automatisch gebruikt.

Gehele overzicht van jouw onderneming in een CRM

Doordat alle data in CRM zitten is het een kwestie van opzoeken en filteren. Alle data zit op één plek! Stel je gaat een gerecht koken en alle verschillende ingrediënten liggen overal in het huis… dat zal niet efficient werken. Het zorgt er natuurlijk niet voor dat je gerecht beter gaat smaken, maar zo voorkom je wel dat je de verkeerde ingredient gaat pakken 🤔

Kortom, een CRM systeem is een vitaal onderdeel van je bedrijf. Hiermee kan je professioneel te werk gaan en doordat alle informatie op één plek bevindt ga je ook efficienter te werk!

Wil je Studio Management CRM systeem 30 dagen kosteloos uitproberen? Meld je hier aan!

author avatar
Tam Panjamanee
Tam heeft studiomanagement ontworpen en ontwikkeld. Hij is op de hoogte van alle nieuwe web-technieken en blijft zich ontwikkelen.
Studio management

Eindelijk een CRM software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Vertrouwd door honderden professionele fotografen 🤩

Lees meer

Ontvang blog updates met tips voor jouw fotografie onderneming in jouw inbox