studio management

De juiste e-mail handtekening kiezen en maken

blank

Fotografen zijn visueel ingestelde ondernemers. Vooral als je emails gaat sturen is het belangrijk dat je handtekening er goed uit ziet! In dit artikel leggen wij uit wat een mooi en goede email handtekening maakt. En wat de valkuilen hiervan zijn?

Je kan email handtekening in 3 soorten onderscheiden. Tekstueel, html opgemaakt en als volledige afbeelding. Ieder soort heeft zijn eigen voor en nadelen.

1: Tekstuele handtekening

Het is de meest simpele en effectieve handtekening. Je zet je naam en contactgegevens er in en je bent klaar. Nadeel is dat het er visueel niet aantrekkelijk eruit ziet.

2: HTML opgemaakte handtekening

Deze variatie is wat ons betreft de beste van alle drie. Omdat we hiermee de simpelheid van tekst en in combinatie met wat visuele aspecten kunnen we hiervoor hele mooie handtekening creëren. Echter is er één groot nadeel! Het is erg moeilijk om te maken en nog moeilijker om ze altijd hetzelfde eruit te laten zien! Ziet het er goed uit in Gmail? Hoe zit het in Outlook? En mobiel?

3: Volledige afbeelding als handtekening gebruiken

Deze variatie wordt veel gebruikt. Het is makkelijk te ontwerpen. Je ontwerpt de handtekening in Canva en exporteert het in een jpeg bestand. Klaar! Alles ziet er goed uit en verspringt niet. Echter is er één grootste nadeel: de grootte van deze afbeelding kan ervoor zorgen dat je mail groter wordt dan de echte inhoud. Ook worden deze handtekeningen vaak als bijlagen ingevoegd en ziet de ontvangende kant de mail ook met een bijlagen. Terwijl er geen bijlagen mee gestuurd is. Dit kan verwarring zorgen en is wellicht niet prettig voor de ontvangers. Ook is het een gemiste kans als een van je klanten jouw contactgegevens wilt opzoeken. Beeld is (voorlopig)niet vindbaar.

Het meest optimale is toch de tweede variatie. Echter is dit niet de makkelijkste variatie. Er zijn echter verschillende gratis tools die het je makkelijker maakt om een HTML opgemaakte handtekeningen te laten maken.

Met Studio Management kan je meerdere handtekeningen instellen en ook je handtekening in HTML inzetten. Probeer Studio Management vrijblijvend 30 dagen en ontdek net als andere honderden professionele fotografen de kracht van Studio Management!

author avatar
Tam Panjamanee
Tam heeft studiomanagement ontworpen en ontwikkeld. Hij is op de hoogte van alle nieuwe web-technieken en blijft zich ontwikkelen.
Studio management

Eindelijk een CRM software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Vertrouwd door honderden professionele fotografen 🤩

Lees meer

Ontvang blog updates met tips voor jouw fotografie onderneming in jouw inbox