Processed with VSCO with a6 preset

Betaald formulieren maken en laat je klanten meteen betalen bij een boeking van je shoot

blank

Creëer de webwinkel ervaring

Stel je eens voor dat je op jouw favoriete webshop zit en je ziet een leuk product. Hup in winkelwagen en afrekenen. Het hele proces kan soms binnen 1 minuut gebeuren! Dat is heel fijn voor de shop-eigenaren en voor jou, omdat je geen enkele frictie voelt vanaf het moment dat je jouw product ziet tot aan de betaalscherm.

Stel je voor dat deze ervaring ook kan worden gecreëerd voor het boekingsproces voor jouw fotografie aanbod! De klant zit op je website en heeft besloten dat jij hun mag fotograferen. Ze weten wat ze willen boeken en wanneer ze kunnen. Ze bezoeken je “Online boeken” pagina en krijgt een formulier(inclusief datumplanner voor een tijd te prikken) voor zich. Uiteraard kan het zijn dat ze je eerst bellen om kennis te maken en daarna kan je ze doorverwijzen naar het formulier. Het fijne is ook dat je klant zelf bepalen wanneer en hoe ze boeken. Ook voor je terugkerende klanten is het supermakkelijk. Je hebt ook wel vast vaker bij één dezelfde shop iets gekocht toch? 😏

Het betaalproces via je betaal formulier

Nadat de klant alle informatie heeft ingevuld kunnen ze het formulier “betalen”. Zie je formulier als een afreken formulier. Na het versturen wordt je klant doorgestuurd naar een veilige betaalpagina(powered by mollie.com) en je klant kan direct kiezen of ze met iDeal of Bancontact betalen. Na betaling is het formulier succesvol verstuurd. De klant krijgt een bevestiging, jij ontvangt een notificatie in Studio Management. Er wordt een factuur aangemaakt en gekoppeld aan desbetreffende contact. Dat gebeurt allemaal automatisch binnen een paar seconden! Je kan het formulier uiteraard ook gebruiken voor je voorschot! Hiervoor pas je het bedrag gewoon aan en communiceer via het formulier dat het om een voorschot gaat!

Het geldbedrag wat overgemaakt is komt bij jouw mollie.com account terecht en wordt vanaf daar verder afgehandeld. Het is dus heel veilig en vertrouwd!

Diverse alternatieven voor betaal formulieren en voordelen van alles in één systeem

Er zijn uiteraard buiten Studio Management om verschillende mogelijkheden en gratis tools dat dit voor je kan regelen. Echter nadeel van al deze losse systemen is dat het inrichten proces ingewikkeld kan zijn en de juiste tools vinden die goed met elkaar samen werkt kan ook een klus zijn. Dan is het nog zo dat Studio Management in het Nederlands is en vele andere tools vaak toch in het Engels zijn. Dit hoeft voor jou als fotograaf geen probleem te zijn, maar voor je klant kan het uiteraard frictie zorgen. En het kan ook verwarrend zijn voor je klanten als ze moeten boeken met systeem a en dat ze de factuur krijgen vanuit systeem b en dat jij ze weer mailt en in boekt met systeem c…

Stel je dus voor wat jij zal ervaren als je bij jouw favorieten webshop bestelt en dat verdere processen allemaal via andere systemen gecommuniceerd wordt 😵‍💫

Maak het makkelijker voor jezelf en je klanten om direct te kunnen boeken!

Ervaar hoe gemakkelijk het kan zijn om je boekingen direct (deels)betaald te krijgen met Studio Management. Probeer 30 dagen vrijblijvend het systeem uit!

author avatar
Tam Panjamanee
Tam heeft studiomanagement ontworpen en ontwikkeld. Hij is op de hoogte van alle nieuwe web-technieken en blijft zich ontwikkelen.
Studio management

Eindelijk een CRM software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Vertrouwd door honderden professionele fotografen 🤩

Lees meer

Ontvang blog updates met tips voor jouw fotografie onderneming in jouw inbox