fineartalbum2

Hoe kan ik een professioneel foto album maken

Als fotograaf is het super belangrijk om jouw klanten een prachtig professioneel album te kunnen aanbieden. Het is uiteraard van groot belang dat je hiervoor professionele fotografen bedrijven kiest waar alleen fotografen kunnen bestellen.

Je moet een KVK als fotograaf hebben om hier lid van te mogen worden. Het grote voordeel van deze speciale fotobedrijven is dat ze luxe dikke papiersoorten gebruiken en prachtige luxe orginele kaften in diverse stoffen en materialen. Deze fotoalbums springen met kop en schouders boven de standaard consumenten albums uit en zijn hierdoor voor jouw klanten onmisbaar bij jou als fotograaf! Jouw klanten kunnen immers niet aan deze prachtige albums komen en hierdoor kan jij weer iets super waardevols aanbieden.

De verschillende professionele album bedrijven hebben ieder hun eigen werkwijze. Bij het ene bedrijf kan je gebruik maken van hun eigen software, maar dit is een grote uitzondering. De meeste professionele fotoalbum bedrijven maken gebruik van een webshop waar je zelf als fotograaf je (zelfgemaakte) album moet uploaden. Je dient dan zelf de spreads (dubbel pagina’s) aan te leveren in de juiste maten en snijmarges die jouw album bedrijf hanteert. De grote vraag is dan ook vaak:

Hoe kan ik een album snel en efficient ontwerpen als fotograaf?

Studio Management heeft in haar software pakket een simpele maar effectieve albumdesigner. Als je werkt met Studio Management upload je de shoot bij je klant en vervolgens kan je met jouw gekozen foto’s het album gaan designer in onze interne album designer.

Stel dat je een bruidsfotograaf bent en jouw bruidspaar heeft van de 400 bestanden een selectie gemaakt van 70 stuks voor in het album, dan kan je heel makkelijk met in Studio Management deze 70 selecteren om direct in het album te zetten. Er zit zelf een automatische shuffle knop in, die al deze 70 foto’s in 1 keer voor jou opmaakt met een diverse indeling. Hierna kan jouw bruidspaar via hun persoonlijke klantportaal dan feedback geven op je album (dit kan je aan en uitzetten in je klantportaal). Ze geven echt goedkeuring met een groen vinkje per spread (of in 1 keer) en hebben de mogelijkheid om in een tekstvlak hun feedback te zetten (bijv. deze pagina ruilen met pagina 14 links) zodat jij precies weet dat je het album kan aanpassen en hierna gaan exporteren om te laten printen bij jouw favo vakleverancier.

Wij hebben zelf ook al een 15 tal pagina opmaak als template aangemaakt. Hierdoor hoef je alleen maar de opmaak van de spread te kiezen (bijv 1 grote spread, op elke pagina 1 vierkant, of juist rechtop beeldvullend met witranden en zonder witranden) Handig!

Album ontwerpen met jouw CRM systeem

Ons doel bij Studio Management is om het leven als fotograaf makkelijker te maken met onze software. Hierdoor proberen we echt knelpunten in je bedrijfsvoering (zoals je album laten goedkeuren) zo makkelijk mogelijk te maken voor je klantbeleving en voor jou. Niet meer 6 keer heen en weer mailen met die pagina links of pagina 06-07 ruilen met 29-30 maar alles digitaal overzichtelijk in het systeem. Dit voorkomt miscommunicatie, is tijdbesparend, overzichtelijk en duidelijke communicatie tussen jou en je klant. Uiteraard is het ook mogelijk om de “feedback” functie in je album uit te zetten en alleen je klanten de mogelijkheid geven om jouw gemaakte album alvast digitaal te bekijken.

Studio Management: alles in één systeem

Albums opmaken hoeft dus niet meer ingewikkeld met indesign of met buitenlandse prijzige album designsoftware voor honderden euro’s voor maar 1 functie. Het zit bij ons gewoon standaard in ons totale software pakket. Naast alle andere prachtige functies zoals emailen, digitale contracten voor je klant opmaken, online agenda, klanten keuzen selectiesyteem met hartjes, downloads maken, slideshow & producten verkopen aan jouw klant. Tel daarbij ook nog facturen gelijk sturen en direct laten betalen via Ideal, mogelijkheid tot automatische workflows instellen en je vraagt jezelf echt af hoe je het al die jaren zonder hebt kunnen doen 🙂

Vraag nu je gratis 30 dagen trial en zie welke voordelen Studio Management voor jouw fotografie onderneming heeft 🙂

Welkom bij Studio Management voor fotografen.

author avatar
Brenda Olie
Brenda is een newbornfotograaf die al sinds 2014 honderden fotografen in Nederland en België worshops newbornfotografie heeft gegeven.
Studio management

Eindelijk een CRM software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Vertrouwd door honderden professionele fotografen 🤩

Lees meer

Ontvang blog updates met tips voor jouw fotografie onderneming in jouw inbox