studio management

Contactformulier voor fotografen

Een van de belangrijkste onderdelen van jouw portfolio website is het contactformulier. Hiermee kunnen je potentiële klanten je bereiken. Een effectief contactformulier is daarbij ook essentieel. Wij geloven in eenvoud en snelheid.

Hoe nodig je bezoekers uit om contact met jou op te nemen via jouw contactformulier?

  • Zorg ervoor dat je potentiële klanten het contactformulier snel kunnen vinden op je website en eenvoudig kunnen invullen.
  • Zorg dat je bezoekers vanuit elke pagina op je site direct bij het contactformulier kunnen.
  • Houd het eenvoudig en laagdrempelig, dus zo min mogelijke velden (Naam, E-mail, Bericht en eventuele telefoonnummer is het minimale wat je nodig hebt).
  • Schrik ze niet af met een gespecificeerd formulier. Je krijgt vaker de bezoekers die zich nog oriënteren of nog wat extra informatie willen. Zodra je ze direct de keuze op legt met welke shoot ze willen boeken, welk datum etc.. kan dat ze juist afschrikken. (details en informatie komt later.)
  • Zorg ervoor dat ze duidelijk kunnen zien dat het formulier succesvol is ingevuld en verzonden.
  • Geef je bezoekers van tevoren (dmv tekst boven je formulier) aan wanneer ze ongeveer reactie van je kunnen ontvangen.

Integreer je contactformulier met je CRM

Studio Management kan je heel simpel koppelen als het contactformulier in jouw website. Wij hebben hiervoor een duidelijke instructie video of kunnen je (indien nodig) even helpen koppelen. Dit kan je doen door een embed code in je website CMS of template te plakken. Hierdoor weet je zeker dat jouw contactformulier helemaal goed werkt. Daarnaast worden de ingevulde gegevens direct gescand op spam en in Studio Management gezet als een nieuwe lead. (Een nieuwe lead is een nieuwe potentiële klant). Zo heb je direct de contactgegevens van je potentiële en klanten bij de hand en kan je makkelijk reageren.

Wil jij ook kijken wat Studio Managament voor jouw onderneming kan betekenen?

Schrijf je vandaag nog in.

Studio management

Eindelijk een software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Lees meer