4_2500px

5 tips om je website hoger in Google te laten scoren

Hoger in Google met 5 praktische tips om je vindbaarheid te verbeteren

Hoger scoren in zoekmachines zoals Google is voor vele ondernemers een must. Door hoger in de zoekresultaten te komen kan het tot meer klanten en dus tot meer omzet resulteren. Uiteraard wilt iedereen op de eerste plek in zoekmachines belanden, maar hoe zorg je er nou voor dat het je gaat lukken? Wij geven je in dit artikel 5 technische tips om zo hoog mogelijk te staan in de zoekmachines!

Deze 5 tips zijn onze eigen inzichten. Er zijn uiteraard nog veel meer aspecten die je site hoger te kunnen laten ranken.

1: Zorg voor een supersnelle website!

Een en wellicht de meest belangrijke aspect om goed in Google te score is dat je website snel laadt! De wenselijke snelheid is 250 milliseconden! Ja… nog geen halve seconden! Om dit te kunnen bereiken kan je een aantal dingen doen. De snelste manier om de snelheid te bereiken is door caching te gebruiken.

Caching is een manier om je website als losse “bestanden” op te slaan zodra men je webpagina bezoekt. Door het als een “bestand” op te slaan hoef de webpagina de database niet meer te doorzoeken naar de content.

Tegenwoordig als je jouw website met Showit of Squarespace hebt gemaakt worden je pagina uit zichzelf al ge-cached. Echter als je bijvoorbeeld een WordPress website hebt gebeurd dit niet automatisch en moet je een plugin gaan installeren die de caching verzorgt. Let wel op dat je moet weten wat je doet. Vraag dus altijd aan je webdesigner/developer om dit voor je te regelen!

Nog een manier om de 250ms snelheid te bereiken is door een snelle webhosting te hebben. Als je deze samen met caching methode gebruikt kan je website supersnel worden! Een goede host betaal je wel wat meer per maand voor, maar uiteindelijk betaalt het zich terug! Het zal zonde zijn als je mooie website langzaam laadt! Vermijd dus de genaamde “shared hosting” waarmee je maandelijks een paar euro kwijt bent.

2: Zorg dat je website technisch in orde is

Website die technisch goed in elkaar zit is niet alleen goed voor je Google ranking, maar ook voor je bezoekers. We bedoelen hiermee de website waarin de code goed in elkaar zit en semantisch goed in elkaar. Hiervoor zal je website wellicht je developer moeten inschakelen en samen kijken om de code technisch eea. in orde is!

3: Creëer relevante content

Uiteraard met een snelle en technisch in orde website komt je er niet. Zonder content kan zoekmachines je website uiteraard niet vinden. Zorg er voor dat je content authentiek is en relevant is met je diensten. Als je bijvoorbeeld een trouwfotograaf bent dan zijn blogposts over hoe je de juiste trouwfotograaf kunt vinden heel relevant. Of een post met een checklist met waar je allemaal aan moet denken als je gaat trouwen (in de lijst uiteraard de juiste trouwfotograaf ;-)) hiermee geef je met jouw content relevante waarde aan je bezoekers en geef je ook het gevoel van autoriteit.

Je weet waar je over schrijft, omdat je als trouwfotograaf regelmatig ziet wat men missen tijdens de trouwerij.

Als je content goed is en wordt gelezen dan zal Google en andere zoekmachines dit ook waarderen! De zoekmachines worden met de dag slimmer en ze maken ook gebruik van AI om je content te analyseren en te ranken!

4: Wees consistent met je content en zorg voor de “expert” status met je content

Omdat het jouw werk is weet je ook waar je over praat. Geef inzichten in je werk en zorg ervoor dat je diegene bent wat anderen gaan noemen als het om “dat ene” onderwerp gaat. Ben je bijvoorbeeld heel goed in bepaalde “pose” met je newbornfotografie? Durf dat eens in een blogpost vaker te benoemen en maak hiervoor diverse blogartikelen. Wees dus de “to-go” plek als het om specifieke onderwerp gaat in je branch!

5: Zorg ervoor dat anderen(grotere spelers) naar je linken(maar wel omdat jouw content echt waarde geeft!)

Doordat je goed en relevante content en wellicht ook hele specifieke content schrijft kan dit ook resulteren dat andere website jouw artikel/website refereren als bron. Dit is ook een aspect die ervoor kan zorgen dat je hoger gaat scoren in zoekmachines/Google. Wil je weten of je al eens gelinkt wordt door andere website? Bekijk hier je backlink status.

Tot slot nog nog een tip om te kijken hoe goed je website nou echt presteert! Google heeft een tool genaamd “PageSpeed Insights” met deze tool krijg je na analyse een duidelijke score en punten waarmee je jouw webpagina kunt verbeteren. Staar je niet blind om 100 score te krijgen, maar als je score hoog valt dan is het een goed teken dat je een stevige basis hebt!

blank

Geef bovenstaande tips een kans en houd rekening mee dat het even kan duren voordat je resultaten ziet.

author avatar
Tam Panjamanee
Tam heeft studiomanagement ontworpen en ontwikkeld. Hij is op de hoogte van alle nieuwe web-technieken en blijft zich ontwikkelen.
Studio management

Eindelijk een CRM software systeem die je leven makkelijker maakt als fotograaf. Regel alles professioneel voor je klanten en hou alles overzichtelijk geordend. Snel en effectief.

Vertrouwd door honderden professionele fotografen 🤩

Lees meer

Ontvang blog updates met tips voor jouw fotografie onderneming in jouw inbox